× Säästä 20% valituista Brandit-tuotteista Katso tarjous

Bombertakit ja pilottitakit miehille

Pilottitakit ovat alunperin vyötärönpituisia ja tosi lämpimiä. Ohjaamossa pilotilla oli usein vähän tilaa ja erittäin kylmä, joiden vuoksi lentäjän uniformu vaati erityistä designia, ja näissä olosuhteissa pilottitakki tuli alunperin kuvioihin mukaan. Tavalliselle jalkaväen sotilaalle lentokoneen pilotti liittyi joko varastojen täydentämiseen tai pelatamiseen. Elokuvamaailma on myös vaikuttanut osaltaan pilottien loistokkaaseen imagoon. Varsinkin elokuvat kuten Top Gun vuodelta 1986 ja Pearl Habor, pari tunnettua elokuvaa mainitaksemme, näyttävät pilottitakkien tai bombertakkien, joiksi niitä myös kutsutaan, parhaat ja puoliromanttiset puolet. Siitä syystä takista on tullut suosittu arkitakki. Army Starin pilottitakki on varma valinta, joka huokuu taistelupilotin sharmia. Täydellinen maskuliiniseen tyyliin, jota naiset rakastavat vaistonvaraisesti.
Skandinavian suurin valikoima
30 päivän palautusoikeus
Rahat takaisin -takuu
SAAT 10% ALENNUS*

Pilottitakki on ikoninen vaatekappale


Pilottitakki on ehkä kaikkein tunnetuin armeijamuodin takki ja siitä on tullut osa katumuodin kuvaa helmansa ja hihojensa ansiosta. Takki alkoi yleistyä siviilien muodissa toisen maailmansodan jälkeen, ja siitä tuli erityisesti ovimikkojen ja punkkareiden suosima vaate, jota koristeltiin erilaisilla selkäteksteillä ja merkeillä. Pilottitakit otettiin alun perin käyttöön suihkukoneiden lentäjillä, jotka uuden teknologian ansiosta nousivat täysin uusiin korkeuksiin ja kylmempiin olosuhteisiin. Tästä on sittemmin muokattu useita erilaisia versioita ja malleja, esim. ensimmäisistä takeista löytyi mm. koukut ja erillinen tasku radiolaitteistolle - tänä päivänä tuo laitteisto on sisällytetty lentäjän kypärään, joten kyseisiä lisävarusteita ei enää tarvita.
Tunnetuin pilottitakki lienee MA1 -mallin pilottitakki, jossa on oranssi vuori. Koneen pudotessa pilotti vain käänsi takkinsa ympäri, jotta pelastajien olisi helppo havaita hänet vaikka tiheämmänkin kasvillisuuden seasta. Useimmista takeistamme löytyy edelleen tuo samainen oranssi vuori.
Pilottitakki -toiselta nimeltään Bomber -takki -on tunnetusti sulattanut sydämiä vuosikymmenien ajan. Hommaa omasi joko perinteisempänä yksivärisenä tai valitse upeista maastokuoseista - kaikki upeilla yksityiskohdilla varustettuna.